spot_img

Студеничани: Советот на општината ја одобри завршната сметка за 2022 Година

ОпштиниСтуденичани: Советот на општината ја одобри завршната сметка за 2022 Година

Најчитано

Завршната сметка за реализација на Буџетот на општина Студеничан за 2022 година ја изгласа Советот на општината на 17-та редовна седница на 28.02.2023 година, на која беше опфатена вредност од 232 638 832,00 денари, дури и на економска состојбата која владееше во Република Северна Македонија во текот на 2022 година и други околности како економската и општествено-политичката криза, реализацијата на планираните буџетски приходи не се одвиваше според планираното, но сепак општина Студеничани е меѓу единствените општини заедно со Планираните средства од владините нивоа и разните фондови како блок дотациите реализираа 96% од буџетот, што е 226.638.832,00 денари.

 

 

 

Извор: Општина Студеничани 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе