spot_img

Сарај: Меморандум за соработка со Здружението за социјален развој и демократија „Пулс на демократијата“

ОпштиниСарај: Меморандум за соработка со Здружението за социјален развој и демократија „Пулс...

Најчитано

Општина Сарај потпиша меморандум за соработка со Здружението за социјален развој и демократија „Пулс на демократијата“
Градоначалникот г-дин Блерим Беџети заедно со претседателот на здружението г. Арбнор Исени потпиша Меморандум за соработка со цел координација, планирање и блиска реализација на активностите поврзани со:
1. Добро владеење, учество и политики насочени од граѓаните; 2. Динамичното општество, кое влијае на подобрување на јавните политики; 3. Прифатена културна различност, меѓузависност и дијалог; 4. Социјална кохезија и намалување на сиромаштијата 5. Одржлив локален и рурален развој; 6. Поддршка на процесот на интеграција и зајакнување на регионалната соработка; 7. Афирмација на мултикултурализмот и културата и туризмот 8. Унапредување на правата на лицата со попреченост; 9. Унапредување на правата на жените; 10. Промоција на младинските права и младински иницијативи 11.Информирање и дејствување во насока на промовирање на јавните политики и навики за одржливо живеење и заштита на животната средина. 12. Развој на демократијата и демократските процеси во Република Северна Македонија 13. Заштита на човековите права и недискриминација по која било основа 14. Развој на спортот и условите за спортување.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе