spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeUncategorizedИлинден: Известување за изведување на градежни работи за изградба на кружен тек

Илинден: Известување за изведување на градежни работи за изградба на кружен тек

Ве известуваме дека од страна на инвеститорот на Општина Илинден  на ден 18.03.2023 година ( Сабота ) и 19.03.2023 година (Недела ) поради  изградба на  линиски инфраструктурен објект – кружен тек на крстосница помеѓу  ул.2, улица 8 ,улица 9 и новопланирана улица 1 (крак 1 ) КО Илинден во Илинден ќе биде затвортена улица 9 и ул. 2 н. Илинден.

По предходно добиена Согласност за траен режим на сообраќај од Министерство за внатрешни работи, Биро за јавна безбедност, Сектор за внатрешни работи  Скопје, Единица за безбедност на патниот сообраќај заведен под арх.бр.–22.21-12216/2  од  06.12.2022 година.

Доколку настанат измени во текот на изградба на кружниот тек помеѓу  ул.2, улица 8 ,улица 9 и новопланирана улица 1 (крак 1 ) КО Илинден ќе бидете навремено известени.

 

 

 

 

Извор: Општина Илинден

Прочитајте

Гази Баба: Постапка за утврдување на штета врз земјоделските култури како...

0
Ги информирамe граѓаните на Општина Гази Баба дека по разговор на градоначалникот Бобан Стефковски со Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Цветан Трипуновски започнуваме...