spot_img
spot_img

Карпош: Се избира најдобар еко – Училишен двор

ОпштиниКарпош: Се избира најдобар еко - Училишен двор

Најчитано

Заштитата на животната средина е една од основните цели на општина Карпош. Токму во таа насока, локалната самоуправа објавува јавен повик за избор на најдобро уреден училишен двор или дел од дворот.Уредувањето на училишен двор ја зголемува еколошката свест и потикнува зголемување на мотивираноста за негово одржување.

Право на учество на јавниот повик имаат сите десет основни училишта.

Затоа ги охрабруваме сите чинители, заедно да ја подготват проектната апликација и да конкурираат за награди од 70.000 денари (за прво место) и 50.000 денари (за второ место).

Рокот за аплицирање е до 17.05.2023 година.

Линк до Јавен оглас  – https://bit.ly/3TVr3xf

 

 

 

 

Извор: Општина Карпош 

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
[td_block_ad_box spot_img_horiz="content-horiz-center" media_size_image_height="1000" media_size_image_width="1000