spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМЗ: Средба на министерот Меџити со директорот на канцеларијата на Светска Банка,...

МЗ: Средба на министерот Меџити со директорот на канцеларијата на Светска Банка, Паолучи

Проширување и продлабочување на соработката, со цел унапредување на здравствениот систем на нашата држава, беше во фокусот на денешната средба на министерот за здравство д-р Фатмир Меџити со директорот на канцеларијата на Светска Банка во Република Северна Македонија и Република Косово, Maсимилијано Паолучи.

Следен чекор од заедничката соработка е дисеминација на публикација за незаразни болести со акцент на хипертензија и дијабетес, долготрајна грижа за повозрасните пациенти, со посебен акцент на активности за реформа на системот на примарна здравствена заштита.

 

 

 

Извор: Министерство за здравство 

Прочитајте

АПЈ: Започна обуката на преведувачи и лектори по албански јазик

0
Како и претходните години, така и оваа година започна обуката на административни службеници, кои работат како преведувачи и лектори на албански јазик во нивните...