spot_img
spot_img

МЗ: ЗМ Манолева оствари средба со поранешната државна секретарка д-р Куљан–Зографска

МинистерстваМЗ: ЗМ Манолева оствари средба со поранешната државна секретарка д-р Куљан–Зографска

Најчитано

Заменик министерката за здравство, асс. д-р Маја Манолева оствари средба со поранешната државна секретарка на Министерството за здравство, прим. д-р Ратка Куљан–Зографска.

Средбата е поттикната од фактот дека и двете се жени од фелата, а воедно се и први жени на овие две раководни функции во Министерството за здравство.

На средбата се разменија ставови и размислувања околу можностите за надградување на здравствениот систем, на којшто свои почетоци во реформирањето ги има започнато токму д-р Куљан–Зографска на функцијата државен секретар.

 

 

 

 

Извор: Министерство за здравство 

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
[td_block_ad_box spot_img_horiz="content-horiz-center" media_size_image_height="1000" media_size_image_width="1000