spot_img
spot_img

Град Скопје: Булевар „Борис Трајковски, увид во работа

ОпштиниГрад Скопје: Булевар „Борис Трајковски, увид во работа

Најчитано

Вчера извршивме увид на изградба на булевар „Борис Трајковски“ на потег од крстосницата кај населба Пинтија до мост на Маркова река со должина од 2325 метри и изградба на нов кружен тек пред мостот со дијаметар од 20 метри.

На потегот се изведува нова атмосферска канализација со вкупна должина од 2270 метри, пешачки патеки од двете страни на булеварот, изградба на велосипедска патека и ново осветлување по долж на целата траса.

Работиме активно на решавање на сите предизвици кои произлегуваат од непланскиот почеток на работата на овој булевар. До сега оваа администрација на градот Скопје реши предмети за експропријација во вкупна површина од 37.047 м2, а во тек е експропријацијата на останатите 10.988м2.

 

 

 

Извор: Град Скопје 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе