spot_img
spot_img

Петровец: Средба со инвеститорите од зоната Ќојлија

ОпштиниПетровец: Средба со инвеститорите од зоната Ќојлија

Најчитано

Градоначалникот Борче Митевски беше во Мултифункционалната зона Ќојлија заедно со председателот на Советот на Општина Петровец – Блаже Никчевски и советникот Златко Ацевски, каде остварија средба со инвеститорите од оваа зона.

Градбите на индустриски објекти во Мултифункционалната зоната продолжува, а доказ за тоа е и фирмата ДПТУ ПРОСПЕРА ДОО која започна со изградба на два објекти со вкупна површина од 6.000 м2 кои ќе служат за произвотство на внатрешни врати.

 

Објектите треба да бидат завршени и ставени во функција за неполни 18 месеци, кеде се очекува да бидат вработени 50-тина лица со соодветна квалификација.

Вложувањата и инвестирањето во Општина Петровец продолжуваат во нагорна линија, поради поволните услови кои ги нуди општината.

 

Извор: Општина Петровец 

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
[td_block_ad_box spot_img_horiz="content-horiz-center" media_size_image_height="1000" media_size_image_width="1000