spot_img
spot_img

Кисела Вода: Се реконструира “Малешевска”, долга 1км

ОпштиниКисела Вода: Се реконструира “Малешевска”, долга 1км

Најчитано

Продолжува големиот градежен зафат на Општина Кисела Вода за санација на улиците во населбата Драчево. Денес градоначалникот Ѓорѓиевски ја посети улицата “Малешевска”, која поради својата местоположба, важи за една од најфреквентните улици во овој дел од општината, но и покрај тоа, не е темелно санирана од 80-тите години на минатиот век, кога била изградена.

 

Се работи за сообраќајница долга речиси 1 км која до крајот на април ќе добие нов асфалт и нови тротоари. За да се заокружи реконструкцијата, со нов асфалт ќе бидат опфатени и краците на улицата “Малешевска”, кои водат кон улицата “Славка Динкова”.

 

Едновремено, Општина Кисела Вода на “Малешевска” се поставува ново модерно штедливо осветлување.  Досегашните живини, се заменуваат со лед светилки. Ќе се реши проблемот и со атмосферските отпадни води, кои ќе се одведуваат во попивателни бунари.

-Се наоѓаме на улицата “Малешевска” во населбата Драчево, долга околу 1 километар, каде во наредните триесетина дена, ќе работиме интензивно на нејзина целосна санација. За жал, во последните 40-тина години откако е изградена, оваа фреквентна сообраќајница, лоцирана и до училиште и до повеќе значајни објекти, не била предмет на интерес на ниту еден од моите претходници, што е евидентно од големите оштетувања. Санацијата на “Малешевска”, заедно со нејзините краци кои излегуваат на главна улица, на “Славка Динкова”, во голема мера ќе ги унапредат условите за живеење. Ќе ги санираме и тротоарите, а паралелно, рабoтиме на поставување на нови штедливи ЛЕД светилки. Го решаваме и проблемот со одведување на атмосферските води, кои ќе бидат прифаќани во попивателни бунари.

За потсетување во населбата Драчево, во првата година од мојот мандат, беше опфатена обнова на патната инфраструктура во вкупна должина од околу 12 км. Денес отпочнатиот проект е доказ дека не застануваме, дека моите ветувања не се само празни зборови и дека целосно ќе го смениме ликот не само на Драчево, каде сме денес, туку и на сите месни и урбани заедници. Градежната офанзива низ улиците на општина Кисела Вода продолжува и ќе биде интензивирана во периодот што е пред нас-изјави градоначалникот Ѓорѓиевски.

 

 

Извор: Општина Кисела Вода

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе