spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниГази Баба: Се одржа модната ревија "Јас, Бети - Сонот се остварува"

Гази Баба: Се одржа модната ревија “Јас, Бети – Сонот се остварува”

Бети како лице со Даунов синдром има посебно изразени уметнички активности на кои сите ние сме горди, а на модната ревија “Јас, Бети – Сонот се остварува” градоначалникот Бобан Стефковски присуствуваше со големо задоволство.

Општина Гази Баба беше една од покровителите на вчерашната ревија, која претставува реализацијата на сонот на Бети.

На модната ревија беа презентирани колекции накит, обетки и асесоари кои се изработени од вештите раце на нашата Бети заедно со дизајнерите Елена Поповска и Јасминка Стојановска.

Тие кои ја познаваат Бети, знаат дека таа во секоја своја изработка ги внесува своите време, срце и целото битие. Нејзините желби се секогаш да се надминува себе си и секогаш да успее да не изненади со некој нов подвиг. Таа не поттикнува сите да навлеземе во себе си, да ги запознаеме своите слабости и силни страни, но и да најдеме сила да ги оствариме своите соништа.

Извор: Општина Гази Баба

Прочитајте

Градоначалник Манчев: Од 2021 година си поставив за цел да го...

0
1. Какви реформи се случуваат во општинската администрација во Босилово? Реформите во делот на администрацијата се случуваат со законски измени или дополнувања на законите на предлог на Владата...