spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeUncategorizedМЗ: Заменик министерот се обрати на работилницата посветена на Безбедноста на пациентите

МЗ: Заменик министерот се обрати на работилницата посветена на Безбедноста на пациентите

-Безбедноста на пациентите претставува врвен приоритет за Министерството за здравство и поради тоа се стремиме дополнително да го подобриме квалитетот на здравствениот систем.

Наш приоритет е да ги ставиме пациентите во центарот на здравствениот систем,  при тоа фокусирајќи се на нивните потреби.

На тој начин, ќе се осигураме дека тие ја добиваат најдобрата можна нега на безбеден и квалитетен начин.“, изјави д-р Маја Манолева, заменик министерката за здравство на денешната работилница за изготвување национален план за безбедност на пациентите, организирана од Светската здравствена организација.

 

 

 

 

 

Извор: Министерство за здравство 

Прочитајте

Град Скопје: Соопштение

0
Ја известуваме пошироката јавност дека денес од објава на извесен организатор на SkopYard кој од 21 март без претходно добиена согласност најавувал дека на...