spot_img
spot_img

Ѓорче Петров: Пријавете семејно насилство на 141-700

ОпштиниЃорче Петров: Пријавете семејно насилство на 141-700

Најчитано

Бројот 141-700 е број за бесплатно советувалиште за жртвите од семејно насилство.

Со потпишувањето на Меморандумот за соработка со Националниот совет за родова рамноправност,  услугите на советувалиштето се достапни и бесплатни за жителите.

Во иднина во план е општина Ѓорче Петров да работи и на создавање услови за локално советувалиште.

Ова е наш придонес во борбата против оваа зачестена појава која, за жал, според полициските статистики е во пораст.

 

 

Извор: Општина Ѓорче Петров 

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
[td_block_ad_box spot_img_horiz="content-horiz-center" media_size_image_height="1000" media_size_image_width="1000