spot_img
spot_img

МОН: Конкурс за прием на ученици во јавните ученички домови за учебната 2023/2024

МинистерстваМОН: Конкурс за прием на ученици во јавните ученички домови за учебната...

Најчитано

Врз основа на член 27 од Законот за ученичкиот стандард („Службен весник на Република Македонија“ бр. 52/2005, 117/2008, 17/2011, 135/2011, 15/2013, 41/2014, 146/2015, 30/2016, 64/2018 и „Службен весник на Република Северна Македонија“ бр. 20/2019, 248/2020 и 302/2020), Правилникот за начинот и постапката за прием на учениците во јавните ученички домови („Службен весник на Република Македонија“ број 55/10, 49/11, 50/15, 59/16, и 41/17) и Правилникот за начинот на остварување на правото за сместување во ученички дом за учениците во спортска академија бр.20-6066/1 од 22.03.2016 година, Министерството за образование и наука распишува

К О Н К У Р С

за прием на ученици во јавните ученички домови во Република Северна Македонија за учебната 2023/2024 г.

Во учебната 2023/2024 година во јавните ученички домови ќе се примаат за сместување и исхрана ученици од средното образование и тоа:

Ред. број УЧЕНИЧКИ ДОМ ОПШТИНА Вкупен број на легла*
1 “Мирка Гинова” Битола 308
2 “Лазар Лазаревски” Велес 221
3 “Бранко Станоевиќ” Гостивар 250
4 “Крсте П. Мисирков” Кавадарци 100
5 “Проф. Мијалковиќ” Куманово 120
6 “Митко Пенџуклиски” Кратово 33
7 “Боро Менков” Крива Паланка 60
8 “Св.Наум Охридски” Македонски Брод 50
9 “Ванчо Питошески” Охрид 125
10 “Кочо Рацин” Свети Николе 106
11 “Димитар Влахов” Струмица 96
12 “Браќа Миладиновци” Струга 140
13 “Здравко Цветковски” Скопје 410
14 “Д-р Панче Караѓозов” Скопје 103
15 “Св. Наум Охридски” Скопје 65
16 “Димитар Влахов” ЗРО Скопје 60
17 “Партение Зографски” Скопје 220
18 “Искра” Штип 70

 

Извор: Министерство за образование и наука 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе