Сарај: Со општина Чаир потпишан договор за збратимување со Општина Л-Исла на Малта

ОпштиниСарај: Со општина Чаир потпишан договор за збратимување со Општина Л-Исла на...

Најчитано

Општина Сарај и општина Чаир потпишаа договор за збратимување со Општина Л-Исла на Малта.
Градоначалникот г-дин Блерим Беџети заедно со градоначалникот на Чаир г. Висар Ганиу го потпиша договорот за збратимување со г. Клајв Пулис, градоначалникот на општината Л-Исла на Малта, оваа општина со европски вредности и традиција, вредности кои јасно ќе послужат во нашето патување кон Европската Унија.
? Договорот за збратимување доаѓа како резултат на успешната соработка што ние како општина ја започнавме пред месеци со нашите административни тимови и овој договор има за цел да ја продлабочи соработката преку споделување заеднички интерес за заедничко работење во проекти од областа на локалниот развој, енергетската ефикасност. , квалитет на локални, социјални, младински, спортски и образовни услуги.

       

 

 

 

Извор: Општина Сарај 

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе