spot_img
spot_img

МЖСПП: Шукова – Селмани: Потребно е унапредување на регулативата за управување со отпадните масла

МинистерстваМЖСПП: Шукова – Селмани: Потребно е унапредување на регулативата за управување со...

Најчитано

На работна средба на министерката за животна средина и просторно планирање Каја Шукова со Имер Селмани, кој работи во областа на стопанисување со моторни масла, се разменија мислења и искуства во однос на потребата од правилно управување на отпадните масла кои претставуваат сериозен загадувач на медиумите на животната средина, а беше разагледана и потребата и можноста за промена на законската регулатива и релевантните подзаконски акти со кои се уредува начинот на собирање, складирање, третман и отстранување на отпадните масла.

 

 

Извор: Министерство за животна средина и просторно планирање 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе