spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМЗ: Обука за јакнење на здравствениот сектор преку јакнење на човечките...

МЗ: Обука за јакнење на здравствениот сектор преку јакнење на човечките ресурси

Со цел јакнење на здравствениот сектор преку јакнење на човечките ресурси, работиме заедно за здравјето и безбедноста и на работниците.

 

Во просториите на Медицински Симулациски Центар се одржа првата обука на вработените од профилот транспортери/ болничари за рачно кревање на товар.Учесниците преку интерактивни и практични вежби се запознаваа со прописите од областа на безбедност и здравје при работа и техниките на пренос на пациенти во насока на нивна заштита.Обуката беше спроведена од страна на стручни лица од областа на БЗР , претставници на Македонското здружение за безбедност и здравје при работа.

 

 

Извор: Министерство за здравство 

Прочитајте

АХВ: Бабовски реизбран за генерален секретар на WOAH за Европа

0
Директорот на Агенција за храна и ветеринарство, Николче Бабовски вчера во Париз, Франција реизбран е за Генерален секретар на регионалното претставништво на Светската организација...