МЖСПП: Средба со претставници на УНОПС

МинистерстваМЖСПП: Средба со претставници на УНОПС

Најчитано

Министерката за животна средина и просторно планирање Каја Шукова оствари работна средба со директорката на Канцеларијата на  УНОПС во Србија за повеќе земји Михела Телатин, придружувана од партнерскиот советник на УНОПС за Северна Македонија Џиани Волпин и поектниот соработник во Канцеларијата на УНОПС во Скопје, Александар Владичевски.

На средбата се разговараше за досегашните партнерски активности меѓу МЖСПП и УНОПС, особено во делот на чистењето на малата депонија во Охис од историскиот опасен отпад, како и за можноста соработката да се продолжи и во други области. Во делот на чистењето на ОХИС се разговараше за можностите за понатамошна вклученост на УНОПС и во чистењето на другите лотови од депонијата, а како можни области за соработка беше спомената соработката во рамки на Секторската оперативна програма 2024-2027 година, како и проектите планиарани во GEF 8 Програмата, фокусирана на областите биодиверзитет, климатски мпромени и деградација на земјиштето.

 

 

 

 

Извор: Министерство за животна средина и просторно планирање

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе