spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниДебар: „Место за растење - Општини посветени на децата“

Дебар: „Место за растење – Општини посветени на децата“

Во соработка со првата детска амбасада „Меѓаши“ ја одржавме информативната средба во рамки на проектот„Место за растење: Општини посветени на децата“.

На средбата присуствуваа претставници од општината, училиштата, градинките, Центарот за социјални прашања и Министерството за образование и култура, Дибр, и раководителот на детската амбасада МЕЃАШИ, г. Драги Змијанац да одговори на потребите и интересите на децата во заедницата.

Проектот е финансиран од Европската Унија, а го спроведува Првата амбасада за деца Меѓаши во партнерство со КМОП Скопје и во соработка со општините Гостивар, Велес, Дибер, Виница, Кисела Вода.

 

 

 

 

Извор: Општина Дебар

Прочитајте