spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниГостивар: Целосна реконструкција на патот Дебреше – Здуње

Гостивар: Целосна реконструкција на патот Дебреше – Здуње

По подземните инсталации, општина Гостивар започна со работите за целосната реконструкција на површината на првиот дел од патот Дебреше – Здуње.

Проектот за подобрување на патот Дебреше – Здуње опфаќа реконструкција на патот во должина од 1.300 метри и е првиот сегмент.

Вториот сегмент опфаќа изградба на канализација како и продолжување на патот до село Здуње.

Целосната функционализација според стандардите на оваа делница значително ќе се олесни сообраќајот на влезните патишта во градот.

 

 

 

 

Извор: Општина Гостивар 

Прочитајте

Охрид: Успешно реализирана еколошката акција „Генералка Викенд“

0
Голема количина на ПЕТ амбалажа и мешан отпад беа собрани во рамки на еколошката акција „Генералка Викенд“ која се одржа во петокот на 17-ти...