spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниГостивар: Над 100.000 евра во нови средства на ЈП „Комуналец“

Гостивар: Над 100.000 евра во нови средства на ЈП „Комуналец“

Општина Гостивар и Јавното претпријатие „Комуналец“ ги промовираа новите машини и опрема на претпријатието „Комуналец“.

Овој проект опфаќа над 100.000 евра инвестиции во механизација и средства со цел подобрување на општинските услуги за граѓаните.

50-те контејнери кои ќе бидат распределени на различни локации, двата камиони за собирање смет, како и специјалните машини за чистење на улиците ќе ја олеснат работата на одржувањето на јавната хигиена.

Ги повикуваме граѓаните да фрлаат ѓубре во контејнерите, да не фрлаат градежни материјали и тврди работи заради одржување на јавната хигиена.

 

 

 

Извор: Општина Гостивар 

Прочитајте

МЖСПП: Оглас за ангажирање експерти за изработка на Национален имплементационен план...

0
Прочитајте и дознајте: 👀👇 Оглас за ангажирање експерти за изработка на Национален имплементационен план за Минамата конвенција за жива Извор: Министерство за животна средина и просторно...