spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниПетровец: Пуштена во употреба бушотина во Дивље

Петровец: Пуштена во употреба бушотина во Дивље

Во населеното место Дивље се пушти во употреба уште една бушотина која се приклучи во системот за снабдување со вода на ова населено место. Со приклучокот на оваа бушотина која има капацитет за 24 часа да наполни 90.000 литри (90 тона) вода, се решава во целост проблемот за водоснабдување на ова населено место.

Во должина од 700 метри се постави и нова водоводна мрежа која треба да го покрие со водоснабдување и останатиот дел од ова населено место. Финансиските средства за овој проект во висина од 1.100.000 денари во целост се обезбедени од Буџетот на Општина Петровец.

Извор: Општина Петровец 

Прочитајте

Дојран: Дојран Гурман Фест 2024

0
Дојран Гурман Фест 2024– гастрономско патување низ вкусовите на традиционалната кујна од Дојран приготвени од вештите раце на жените од “Здружение на жени-Дојрана” кои...