spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниГрад Скопје: Петта фаза од терестрична дезинсекција против комарци

Град Скопје: Петта фаза од терестрична дезинсекција против комарци

Градот Скопје ги известува граѓаните дека во деновите од 11 до 15.09.2023 година на подрачјето на градот Скопје ќе се врши терестрична дезинсекција (петта фаза) против возрасни форми на комарци. Во посочените денови, прскањето од земја ќе се врши во периодот од 22 до 03 часот наредниот ден.
Доколку временските услови не го дозволуваат вршењето на дезинсекцијата, ќе се прска првиот нареден ден, кога временските услови ќе бидат поволни, во истите термини.
Се известуваат пчеларите навреме да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите.

 

 

 

Извор: Град Скопје 

Прочитајте