spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниДебар: Pеновирање на училишната зграда во рамки на програмата за енергетска ефикасност

Дебар: Pеновирање на училишната зграда во рамки на програмата за енергетска ефикасност

Во училиштето c. Могорче се работи за реализација на проектот за реновирање на училишната зграда во рамки на програмата за енергетска ефикасност како резултат на соработката на Министерството за образование и општина Дибр – општина Дебар – Општина. Дебар – се при крај. Учениците на Могорче ќе ги имаат сите современи услови за следење на образовната програма.

Пред извесно време завршија работите во училиштето Пенестиа, а наскоро и во училиштето Саид Најдени.

Благодарност до министерот за образование Јетон Шаќири до владата на РМВ.

Во иднина ќе обелоденуваме и други капитални инвестиции кои се инвестираат во нашата општина.

 

 

 

Извор: Општина Дебар

Прочитајте