Бутел: Продолжуваме со реконструкција на основните училишта

ОпштиниБутел: Продолжуваме со реконструкција на основните училишта

Најчитано

Почетокот на училишната година започна со предвидените проекти. Општина Бутел ги презема сите активности, за подобрување на условите за следење на наставата. Учениците во општината учат во модерни и средени училишта.

Во ООУ “Петар Здравковски-Пенко” и ООУ “Лиман Каба” се изврши целосна реконструкција на тоалетите.

Општината во соработка со општествено одговорни фирми, обезбедија нови врати во ООУ “Лиман Каба”, а во ООУ “Петар Здравковски Пенко” се реновираат дел од училниците и се обезбедија нови клупи.

Најголем приоритет и заложба на градоначалникот Дарко Костовски е грижата за учениците и обезбедување на квалитетни услови за следење на наставата.

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе