Кисела Вода: Нов фудбалски терен и детско игралиште со модерна урбана опрема добива ООУ ,,Круме Кепески”

ОпштиниКисела Вода: Нов фудбалски терен и детско игралиште со модерна урбана опрема...

Најчитано

Кисела Вода се менува секој ден кон подобро, наскоро нов фудбалски терен и детско игралиште со модерна урбана опрема добива ООУ ,,Круме Кепески”.

На површина од околу 500м2, градиме нов фудбалски терен со квалитетна вештачка трева во училиштето ,,Круме Кепески” во Кисела Вода.

Паралелно, во дворот на училиштето се изведуваат и градежни активности за изградба на детско игралиште со модерна урбана опрема и реквизити кое ќе обезбеди современи услови за одмор и рекреација на дечињата од овој дел на општината.

 

Инвестициите во спортската инфраструктура се инвестиции во градење активни и здрави генерации кои ќе бидат темелот на нашата иднина, затоа со несмалено темпо продолжуваме и во иднина. И овој проект, како и претходните е од исклучителна важност бидејќи се фокусира на физичкото и психичкото здравје на најмладите жители.

 

 

 

 

Извор: Општина Кисела Вода

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе