Бутел: Нов плоштад “СЛОБОДА” и парк

ОпштиниБутел: Нов плоштад “СЛОБОДА” и парк

Најчитано

СО СРЦЕ, ЗА ИДНИНАТА НА ОПШТИНА БУТЕЛ

Во дворот на ООУ “Живко Брајковски” на местото на разрушениот и пропаднат објект се изгради нов рекреативен центар со нов плоштад и нов парк.

Новиот парк се протега на 2000 метри квадратни, а новиот плоштад на 500 метри квадратни. Покрај тоа, новиот рекреативен комплекс содржи и нова пешачка патека, којашто ќе го поврзува плоштадот со училиштето, зеленило и
ново осветлување.

За првпат се изгради и амфитеатар, којшто граѓаните ќе можат да го користат, но и сите ученици за разни манифестации.

Ова е едно големо барање на жителите на населбата Бутел 1, кое се реализира.

Запуштениот, разрушен објект кој ја нарушуваше безбедноста на граѓаните, замина во историја.
Градиме иднина за граѓаните на општина Бутел.

Општина Бутел се менува, ветувањата кон граѓаните се исполнуваат.

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе