spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниБутел: Задоволните лица на граѓаните се најголем мотив

Бутел: Задоволните лица на граѓаните се најголем мотив

ЗА ПРВПАТ ОВАА УЛИЦА Е ЦЕЛОСНО АСФАЛТИРАНА.

Со денешното асфалтирање, за првпат е поставен асфалт. Ова е улица којашто е опфатена со градежната експанзија.
По машинското гребење, денес се постави и нов асфалт. Поставени се и нови шахти и сливници, со што се надминува долгогодишниот проблем со поплавувањето.

Се подобрува патната мрежа во сите населени места, а приоритет добија оние места кадешто досега никогаш немало асфалт.

Градоначалникот Дарко Костовски нагласи дека општина Бутел продолжува со активностите во останатите населени места, што се опфатени во првата фаза.

Еднаков и рамномерен развој на сите населени места.

Прочитајте