Битола: Активности за изградба на колектор за одведување на фекални отпадни води од локалитет „Бегова чешма“ до Национален парк „Пелистер“

ОпштиниБитола: Активности за изградба на колектор за одведување на фекални отпадни води...

Најчитано

Општина Битола, ги известува граѓаните, дека од 06.10.2023, започнуваат активностите од следната фаза за изградба на колектор за одведување на фекални отпадни води од локалитет „Бегова чешма“ до Национален парк „Пелистер“, во должина од 522 метри, во вкупна вредност од 4.416.470 денари.

По завршувањето на оваа фаза ќе следува реконструкција на дел од локален пат до село Магарево во должина од 537 метри и вкупна вредност од 7.763.996,44 денари.

Се известуваат граѓаните, дека во периодот додека траат работните активности, сообраќајот ќе се одвива согласно одобрениот проект за времен режим на сообраќај.

 

 

 

Извор: Општина Битола

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе