spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниЦентар: Конструктивен состанок на Заедничкиот консултативен комитет меѓу МК и ЕУ, претставуван...

Центар: Конструктивен состанок на Заедничкиот консултативен комитет меѓу МК и ЕУ, претставуван преку европскиот Комитет на региони

Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, беше дел од конструктивниот состанок на „Заедничкиот консултативен комитет меѓу МК и ЕУ“, претставуван преку европскиот Комитет на региони.

Оваа средба на меѓународно ниво беше одлична можност за размена на информации, но и прилика да се слушнат повеќе успешни политики и пракси, со цел како локална самоуправа да ги подобриме условите за живот на граѓаните и да ги приближиме кон европските стандарди.
Се водеше дискусија и за чекорите кои ги презема локалната власт во правец на напредокот на патот кон Европската Унија, при што, како ЗЕЛС, побаравме од европските делегати поддршка за Иницијативата со која се бара реформите на локалната власт и децентрализацијата да влезат како нов, посебен кластер во преговорите со ЕУ.

Прочитајте

МЈА: Лазе Јаќимоски ја презеде функцијата Заменик – Министер за Јавна...

0
Во просториите на Министерството за Јавна Администрација денес беше извршено примопредавање на должноста Заменик - Министер за Јавна администрација. Министерот за Јавна администрација, Горан Минчев, заедно со поранешниот Заменик - Министер на Министерството...