spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeСамостојни органиОргани во состав

Органи во состав

УЈП: Поднесување на барања за финансиската поддршка за исплата на плати во грант

Барање за претворање на финансиската поддршка во грант се поднесува најдоцна до 15.01.2022 година преку системот е-Даноци Работодавачите (правни лица и самовработени лица за...

УЈП: Прашалник за мерење на задоволството на корисниците на услуги

Со цел подобрување на квалитетот на услугите на УЈП, пополнете го „Прашалникот за мерење на задоволството на корисниците на услуги на УЈП (2021)“ Пополнувањето на...

УЈП: Донација на центарот Мајка Тереза во Гевгелија

Под мотото „Биди човек, биди хуман“ вработените во УЈП секоја година традиционално по повод Денот на даночните работници – Св.Матеј, ја покажуваат својата хуманост...

УЈП: “Идни предизвици и унапредување на соработката со големите даночни обврзници”

Денес, во организација на Управата за јавни приходи се одржа виртуелен настан “Идни предизвици и унапредување на соработката со големите даночни обврзници” по повод...

УЈП: Директорката, панелист на семинар за дигитализација на Даночната администрација

Вчера директорката на Управата за јавни приходи Сања Лукаревска на покана на Светска банка учествуваше како панелист на третиот виртуелен семинар на тема ,,ТРАНСФОРМИРАЊЕ...

УЈП: Нов Образец – Барање за издавање на уверение за состојба на остварен Доход

Управата за јавни приходи информира дека во примена е новиот образец – Барање за издавање на уверение за состојба на остварен доход (образец Б/УОД)...

УЈП: Продолжување на рокот за пријавување на ДДВ-04

Согласно Законот за даночна постапка, поради отежнатото поднесување на даночни пријави преку системот е-Даноци, се известуваат даночните обврзници и сметководителите дека рокот за поднесување на...

УЈП: Домаќин на преставници на Даночната администрација од Словачка

Управата за јавни приходи оваа работна недела ќе биде домаќин на претставници од Словачката даночна администрација како дел од проектот "Поддршка за реформа за...

ДСДС: Студенти примени кои по алтернатива (слободни места) се сместуваат во Пелагонија и КЈ Питу

При вселување во КЈПиту, студентот треба да приложи уплатници за: Документи 250,00 Станарина за 09/2021 во износ од 3.495,00 денари Трошоци за тековно одржување и амортизација 300,00...

УЈП: Корисници на МојДДВ со трансакциска сметка од Охридска Банка

Поради статусните промени во Охридска Банка АД Скопје односно нејзино присоединување кон Шпаркасе Банка Македонија АД Скопје, нејзините корисници добија нови трансакциски сметки. Управата за...
spot_img

НАЈЧИТАНИ

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ