spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeUncategorized

Uncategorized

МЖСПП: Четврт состанок на Заедничкиот управен комитет за Рамка за соработка за одржлив развој на Северна Македонија и ООН

На 4-тиот состанок на Заедничкиот управен комитет за спроведување на Рамка за соработка за одржлив развој на Обединетите нации  за период од 2021-2025 година,...

МЖСПП: Шукова – Со инвестирање во крупни капитални проекти за подобрување на водоснабдителните и колекторски системи го подобруваме здравјето и живеењето на граѓаните

Министерката за животна средина и просторно планирање Каја Шукова, дополнителната заменик министерка за труд и социјална политика Јованка Тренчевска и градоначалникот на општина Валандово...

МЖСПП: ШУКОВА – Ќе се изработува Закон за заштита на почвите. Пошумувањето еден од најдобрите и најодржливи начини на заштита на почвите

(27 март, Богословец, Свети Николе) Денес, во близина на ветропаркот Богословец, Свети Николе, со симболично засадување дрвни садници во едно од најаридните подрачја на...

МЗШВ: Со измените во Законот за стокови резерви, оризовата арпа се вбројува во листата на стратешки култури за државата

После скоро една година блокада од страна на собраниската комисија за финасирање и буџет, Собранието на Република Северна Македонија, денес ги донесе измените во...

Битиќи и Деспотовски: Kреираме развој со поддршка на инвестиции на домашни и странски компании

Можностите за инвестиции и поддршка од државата особено за домашните компании, идни мерки како и презентација на примери на македонски компании кои со поддршката...

Карбинци: Договор за соработка и подршка во управувањето со посебните текови на отпад на единиците на локалната самоуправа

потпиша Договор за соработка и подршка во управувањето со посебните текови на отпад на единиците на локалната самоуправа. Започнуваме со собирање и селектирање на електричен...

Карбинци: Може да се пофали со бројни реализирани проекти

Општина Карбинци може да се пофали со бројни реализирани проекти, неколку повеќенаменски спортски игралишта и тоа во с.Карбинци, с.Долни Балван и с.Крупиште, како и...

Со одлична динамика се одвиваат тековните градежни активности на детското игралиште во с.Долни Балван

Паралелно се работи и на детското игралиште во с.Радање. Нашата цел е подобрување на условите за децата и нивниот правилен развој, како важен сегмент во...

МП: Државниот секретар Точи на дебатата ,, Надоместок на жртви од кривични дела со насилство” организирана од БЛУПРИНТ групата за реформи во правосудството

Државниот секретар Мухамед Точи присуствуваше на дебатата ,, Надоместок на жртви од кривични дела со насилство” организирана од БЛУПРИНТ групата за реформи во правосудството....

МТСП: Велковски – 150 лица престојуваат во Домот за стари лица Сју Рајдер Битола, а има само 7 медицински лица 

Министерот за труд и социјална политика, Ѓоко Велковски ги посети Центарот за социјална работа Битола каде се разговараше за актуелните проблеми и системски пропусти...
spot_img

НАЈЧИТАНИ

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ