spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeUncategorized

Uncategorized

Средба Џафери – Троказ: Северна Македонија да продолжи по зацртаниот пат на европска интеграција

На маргините на лидерскиот состанок за Планот за раст кој се одржува во Котор, Црна Гора, претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Талат...

ДКСК: Учество на панел дискусијата „Засилување на соработката помеѓу институциите за проценка на изборните ризици“

Претседателката Татјана Димитровска и членовите на ДКСК, учествуваа на панел дискусијата на тема „Засилување на соработката помеѓу институциите за проценка на изборните ризици“ која...

ДКСК: Втор состанок на Управниот одбор на проектот „Поддршка на ЕУ за владеење на правото”

ЕУ Проектот ИПА 2020 „Поддршка на ЕУ за владеење на правото“  кој треба да претставува значајна пресвртница во тековните напори за унапредување на судството, човековите...

Средба со Џилиан Стирк, Шеф на мисијата за набљудување на претстојните избори (ЕОМ) на ОБСЕ – Канцеларија за демократски институции и човекови права...

Претседателката и членовите на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) одржаа средба со набљудувачката мисија на ОБСЕ/ОДИХР, предводена од амбасадорката Џилиан Стирк. Претседателката Димитровска...

ДЗС: Број на добиток и живина, 2023 година

Според податоците на Државниот завод за статистика, во 2023 година, во споредба со 2022 година, вкупниот број на говеда е намален за 9.7 %. Намалување...

ДЗС: Основни и средни училишта во Република Северна Македонија на почетокот на учебната 2023/2024 година

Според податоците на Државниот завод за статистика, на почетокот на учебната 2023/2024 година, бројот на учениците во редовните основни училишта изнесува 182 124, што претставува...

Карпош: Реконструкција на спортското игралиште во Нерези

Општина Карпош презеде иницијатива за целосна реконструкција и проширување на фудбалското игралиште кое се наоѓа на улица „Козле 8“, во реонот на населбата Нерези. ...

МП: Известување – Собрание на Комората на вештаци

Прочитајте и погледнете: ,👀👇 https://www.pravda.gov.mk/ Извор: Министерство за правда

МП: Собранието со 78 гласови ,,ЗА” го донесе Предлог законот за измени и дополнување на Законот за извршување на санциите

Законот има за цел решавање на безбедносните проблеми во казнено-поправните установи, создавање посигурна безбедносна средина како во затворите, така и генерална и општата безбедност...

МЗ: По 43 години, Болницата во Отешево доби комплетен нов изглед, современи услови за третман и медицинска опрема

Заменик министерката за здравство д-р Маја Манолева, вчера беше во посета на ЈЗУ Специјализирана болница за превенција лекување и рехабилитација на хронични респираторни неспецифични...
spot_img

НАЈЧИТАНИ

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ