spot_img
spot_img

ЕSB: Меѓународен сертификат за англиски јазик за администрација и јавен сектор

МаркетингЕSB: Меѓународен сертификат за англиски јазик за администрација и јавен...

Најчитано

Тимот на Јавна администрација ви ги претставува Центарот за Странски јазици „ФИЛИП М “ од Битола и неформално образование за возрасни „МИЛЕВСКИ“ кои се ексклузивни преставници на ESB програмата во Македонија.

ESB претставува International (English Speaking Board) меѓународен сертификат за англиски јазик според Европската Референцијална рамка, признат од сите одбори за акредитација вклучувајќи го и Британскиот Совет.

Доколку аплицирате за виза за Обединетото Кралство потребен Ви е доказ за Вашето ниво на англиски јазик односно Secure English Language Test (SELT). ESB Ви го овозможува тоа.

А ако пак сакате да аплицирате на некој универзитет во странство, а особено во Обединетото Кралство токму ESB International има четири квалификации кои Ви овозможуваат UCAS поени, според UCAS тарифата кој е начин на мерење на релативната вредност на 16 квалификации во Обединетото кралство.

Затоа, пријавете се и полагајте за доживотниот меѓународен сертификат.

Видете ги термините за полагање тука ? ESB и закажете си со време во Центарот за Странски јазици „ФИЛИП М “ од Битола и неформално образование за возрасни „МИЛЕВСКИ“ 

Извор: Javnaadministracija.mk

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
[td_block_ad_box spot_img_horiz="content-horiz-center" media_size_image_height="1000" media_size_image_width="1000