АХВ: Втора меѓународна конференција на World Iodine Association (WIA) за јод во прехранбени системи и здравството

Самостојни органиСамостојни државни органиАХВ: Втора меѓународна конференција на World Iodine Association (WIA) за јод во...

Најчитано

Светската асоцијација за јод (WIA) ве поканува на својата втора меѓународна конференција за јод во прехранбените системи и здравството, планирана во Ротердам на 3-4 ноември.

 

 

 

 

Собирајќи претставници од научната, академската и медицинската заедница, индустријата, како и креаторите на политики, конференцијата ќе обезбеди форум за дискусија за најновите научни и политички случувања поврзани со превенцијата на нарушувањата со дефицит на јод и улогата на јодот кај здравјето на луѓето, во однос на тековните глобални предизвици, како што се превенцијата на Ковид-19 и ублажувањето на ризикот од изложеност на нуклеарно зрачење.

Покрај понудата на голем број презентации од видни експерти, победникот на SQM Genius Challenge, иницијатива која има за цел да промовира иновативни решенија поврзани со употребата на јод и неговите деривати, ќе го претстави својот проект на конференцијата.

Конечната програма на конференцијата ќе биде објавена на крајот на јули.

Доколку сте заинтересирани да присуствувате на конференцијата, ве молиме регистрирајте се на следниот linkВо случај на какви било прашања, не двоумете се да контактирате со WIA преку info@worldiodineassociation.com.

Ве покануваме да не следите на LinkedIn (@World Iodine Association) и Twitter (@WiodineA) за да бидете во тек со информациите поврзани со конференцијата.

 

 

 

 

Извор: Агенција за храна и ветеринарство 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе