МОН: Соопштение за корисници на студентски стипендии

МинистерстваМОН: Соопштение за корисници на студентски стипендии

Најчитано

Министерството за образование и наука ги известува сите корисници на правото на студентска стипендија остварено во некоја од изминатите академски години, а кои ги исполнуваат договорните услови за продолжување на ова право, дека рокот за достава на документите до Министерството за образование и наука почнува на 01.10.2022 и трае до 30.10.2022 година.

 

Корисникот на стипендија треба да достави:

1.Потврда за запишан нареден семестар, односно година на студирање.

2.Уверение за положени испити со успех од претходните години.

3.УППИ образец за предвидени и положени испити со успех од претходните години, како докази дека има положено 80% односно 90% (зависно од типот на стипендија кој го користи) од предвидените испити, односно дека го одржал просечниот успех на студирањето, согласно договорот за стипендија.

 

Документите се доставуваат електронски со прикачување на соодветната документација на http://e-uslugi.mon.gov.mk

 

За било каква информација или прашање обратете се на електронската пошта studentski.stipendii@mon.gov.mk.

 

 

 

 

 

Извор: Министерство за образование и наука 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе