Чаир: Колонија на сликари по трет пат

ОпштиниЧаир: Колонија на сликари по трет пат

Најчитано

Над 40 сликари од Северна Македонија, Албанија, Косово и Прешево се собраа во срцето на Чаир, односно во Стара Чаршија, го донесоа Скопје на платно.

Колонија на сликари, која веќе три дена е пречекана од градоначалникот на Општина Чаир, Висар Ганиу, а исто времено, претставува еден важен придонес во евидентирање на природните, уметничките, архитектонските вредности, како и културното наследство на Скопје, а особено на нашата убава Чаршија и нејзиниот прекрасен одраз. Оваа придонесува кон промовирање на туризмот и зајакнување на соработката помеѓу домашните уметници со регионалните уметници.

Ганиу им посака долговечност на Колонијата „Скопје на платно“ која ја организираме по трети пат во соработка со Институтот за книга и промоција предводена од г-дин. Фатмир Точи, и е надежен дека бројот на сликарите ќе се зголеми од година во година.

 

 

 

Извор: Општина Чаир

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе