Илинден: Се конституираше Локалниот младински совет на општината

ОпштиниИлинден: Се конституираше Локалниот младински совет на општината

Најчитано

Денеска во просториите на Општина Илинден се конституираше Локалниот младински совет на кој присуствуваше и градоначалникот Александар Георгиевски кој им посака успешна работа и реализација на предвидените проекти во спроведувањето на локалните младински политики.

 

Унапредување на положбата на младите , развојот на младинскиот сектор, нивното учество во креирање на соодветни политики и донесување на одлуки кои овозможуваат социјален и личен интерес на младите, е една од програмските определби на Општина Илинден.

 

Градоначалникот на Општина Илинден, Александар Георгиевски, истакна дека спроведувањето на локалните младински политики во општината ќе придонесат за реализација на нивните потреби во локалната самоуправа што е еден од главните приоритети на општината.

 

Учеството на Локалниот младински совет во креирањето на младинските политики во општината, е важно тело во застапувањето на младите и нивните интереси преку кое ќе се зајакнат капацитетите на младите и нивниот развој во идни успешни граѓани и професионалци.

 

 

 

Извор: Општина Илинден 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе