Гази Баба: Делегација од општината во официјална посета на општина Стара Пазова, Република Србија

ОпштиниГази Баба: Делегација од општината во официјална посета на општина Стара Пазова,...

Најчитано

Градоначалникот Бобан Стефковски и делегација од општината беа во официјална посета на општина Стара Пазова, Република Србија. Заедно на оваа посета беа и претседателот на Сојузот на Стопански комори на Македонија Трајан Ангелески, претседателот на Здружението на граѓани Мир, слога, стабилност Димитрије Недич, како и вработени во општинската администрација.

При посетата беше потпишан и меморандум за соработка а се разменија искуства за развојните потенцијали и можности за идна соработка на неколку полиња од областа на културата, образованието, спортот и ЕУ фондовите.

Градоначалникот на Стара Пазова, Ѓорѓе Радиновиќ ја запозна делегацијата од општина Гази Баба со индустриските капацитети кои функционираат на територија на општината, куќата на фудбалот, компанијата Стамевски чии сопственици се по потекло од Македонија, германската компанија за авионски делови MTU, како и компанијата Транфери која се занимава со транспорт и логистика.

Стефковски се заблагодари за гостопримството и покани делегација од општина Стара Пазова што поскоро да ја посети општина Гази Баба.

Извор: Општина Гази Баба

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе