Гази Баба: Доделени грантови за финансиска поддршка на мали и микро фирми и старт ап фирми

ОпштиниГази Баба: Доделени грантови за финансиска поддршка на мали и микро фирми...

Најчитано

Вчера во просториите на општина Гази Баба градоначалникот Бобан Стефковски ги додели грантовите за финансиска поддршка на мали и микро фирми и старт ап фирми. Овие грантови општина Гази Баба ги доделува во рамки на своите две програми:

– Програма за финансиска поддршка на мали и микро фирми, занаетчии и семејно земјоделско стопанство во рамки на која се доделија 10 грантови;

– Програма за стар ап фирми во рамки на која се доделија 3 грантови.

Општина Гази Баба е една од ретките општини во Република Македонија која овозможува директна финансиска помош на малите и микро фирми од својата територија и со тоа дава поддршка на развојот на економијата во општината.

Програмите ќе продолжат да се реализираат и во следната буџетска година.

ПОГЛЕДНЕТЕ 👀👈

Извор: Општина Гази Баба

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе