spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниДебар: Kамион за собирање и транспортирање на отпадот

Дебар: Kамион за собирање и транспортирање на отпадот

Општина Дeбар доби и камион за собирање и транспортирање на отпадот, кој е наменет за маневрирање по уличките на градот, како и во руралните делови на општината.

 

Предметниот камион е донација од Светска банка во рамки на проектот на општина Дeбар „Зајакнување на капацитетите на општинското претпријатие“. Оваа машина од страната на општината беше предадена на НКП / ЈКП „Стандард“ што ќе ја зголеми и ефикасноста при работа на оваа претпријатие.

Како резултат на проектот, општина Дебар има добиено:

1. Нови контејнери за отпад 130 парчиња

2. Камиони за собирање и транспорт на отпад, 2 парчиња

3. Специјален камион за чистење на отпадни води (Canal Jet).

Со овој проект, возниот парк на НКП „Стандард“ е опремен со најмодерни автомобили кои никогаш не ги имала или ги имала на позајмица од други општини.

#ЗеленаПлатформаВоИмплементација.

Продолжуваме со сигурни чекори …

 

 

 

Извор: Општина Дебар 

Прочитајте

Бутел: По 40 години реконструкцијата на улицата “Натанаил Кучевишки”

0
Нема запирање кога се работи за доброто на граѓаните и за нивните потреби. Денес, започна реконструкцијата на улицата “Натанаил Кучевишки” со површина од 3000...