spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниДојран: Изгласан Буџетот за 2023 година

Дојран: Изгласан Буџетот за 2023 година

Главна цел на општина Дојран е да служи во корист на граѓаните и да ги застапува нивните интереси и приоритети. Затоа со учество на граѓаните, преку испраќање на своите идеи и предлози го изработивме буџетот на општина Дојран за 2023 година.
Со 8 (осум) гласа ЗА и 1 (еден) воздржан беше изгласан Буџетот за 2023 година.
Буџетот e развоен со развојни компоненти и многу капитални инвестиции кои го следат трендот на раст и развој на општина Дојран, а воедно ќе придонесат за подобрување на квалитетот на животот на граѓаните и развој на општината.
Годинава, Буџетот на општината има развојна компонента, 70% од Буџетот е за развојни цели, додека 30% се определени за тековно – оперативни трошоци.
Општина Дојран, заедно со сите населени места, со новиот буџет сигурно чекори кон својот нов, модерен лик.
✅Граѓански буџет
✅Од граѓаните, за граѓаните.

Прочитајте

МЈА: Лазе Јаќимоски ја презеде функцијата Заменик – Министер за Јавна...

0
Во просториите на Министерството за Јавна Администрација денес беше извршено примопредавање на должноста Заменик - Министер за Јавна администрација. Министерот за Јавна администрација, Горан Минчев, заедно со поранешниот Заменик - Министер на Министерството...