spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниЃорче Петров: Седми традиционален Коњачки марш

Ѓорче Петров: Седми традиционален Коњачки марш

Во општина Ѓорче Петров се одржа седмиот традиционален Коњички марш со поддршка од нашата локална самоуправа.

Учесниците на маршот ги пречека градоначалникот Александар Стојкоски кој рече дека огромно е задоволството да присуствува на ваква манифестација кај црквата Св.Ѓоргија во с.Кучково, манифестација преку која се негуваат традиционалните и културни вредности.

-Општина Ѓорче Петров и во иднина ќе продолжи да поддржува манифестации од овој тип, се со цел ѓорчепетровци да имаат можност да уживаат во вакви збиднувања и да се дружат на територијата на нашата општина-додаде Стојкоски.

 

 

Извор: Општина Ѓорче Петров

Прочитајте