spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниЧаир: ООУ „ИМРИ ЕЛЕЗИ“ со нови енергетски ефикасни електрични светилки

Чаир: ООУ „ИМРИ ЕЛЕЗИ“ со нови енергетски ефикасни електрични светилки

„ИМРИ ЕЛЕЗИ“, основното училиште на општина Чаир веќе е со нови енергетски ефикасни електрични светилки.
Оваа активност е дел од проектот „CBC Ekokid“ што го спроведува општина Чаир во партнерство со општина Феризај и со подршка од Европската Унија преку ИПА Програмата за прекугранична соработка Косово – Северна Македонија 2014 – 2020 година.
Со CBCEkoKid, покрај енергетски ефикасни светилки, се поставаат и соларни панели во овие институции на општина Чаир:
✅ООУ „Лирија“
✅ ООУ „Хасан Приштина“
✅ ООУ „Имри Елези“
✅ Градинката „Снежана“.

Прочитајте

Град Скопје: Соопштение

0
Ја известуваме пошироката јавност дека денес од објава на извесен организатор на SkopYard кој од 21 март без претходно добиена согласност најавувал дека на...