spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниБерово: Ќе се рехабилитира локален пат, за пристап до земјоделско земјиште, до...

Берово: Ќе се рехабилитира локален пат, за пристап до земјоделско земјиште, до туристичката населба Абланица

Во Министерството за земјоделство, шумарсто и водостопанство на РСМ, Градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски, во присуство на Министерот за земјоделство, шумарсто и водостопанство, Љупчо Николовски и Директорот на Агенција за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Никица Бачовски,  го прими решението од  Агенција за финансиска поддршка и рурален развој, со кое на општина Берово и се одобрени средства за рехабилитација на дел од локален пат, за пристап до земјоделско земјиште,  до туристичка населба Абланица.

Со овој проект ќе  се изврши чистење и тампонирање на постоечката траса на земјенниот пат, до туристичка населба Абланица, од мостот кај река Брегалница, до влезот во туристичката населба, со должината од околу 857 метри.

Проектот ќе се реализира преку Програмата за рурален развој, мерка 124- Инвестиции во инфраструктурата за развој на земјоделството, шумарството и водостопанството, подмерка 124.3 – Инфраструктура за прстап до земјоделско земјиште, врз основа на Програмата за финансиска поддршка за рурален развој.

За истиот, од Буџетот на Агенцијата за финасиска поддршка и рурален развој, обезбедени се вкупно 999.771,00 денари.

 

 

 

Извор: Општина Берово

Прочитајте

Град Скопје: Соопштение

0
Градот Скопје со новите специјално адаптирани моторни возила, овозможува полесно движење на децата и лицата со потешка телесна инвалидност. Новите возила се посебно адаптирани...