spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниГостивар: Aсфалтиран е патот што ги поврзува двете Бањици

Гостивар: Aсфалтиран е патот што ги поврзува двете Бањици

Општина Гостивар заврши проектот за асфалтирање на патот меѓу двете Бањици и денеска патот беше пуштен во употреба.

Проектот опфаќа должина од 220 метри и е поврзувачки јазол на двете села Долна Бањица и Горна Бањица.

Идната година за овие две села се планирани многу проекти, како во патната инфраструктура, така и во други инвестиции како што е целосно асфалтирање на патот што ги поврзува овие села, проект за кој општина Гостивар аплицираше преку Светска банка.

 

 

 

 

Извор: Општина Гостивар 

Прочитајте

Градоначалник Манчев: Од 2021 година си поставив за цел да го...

0
1. Какви реформи се случуваат во општинската администрација во Босилово? Реформите во делот на администрацијата се случуваат со законски измени или дополнувања на законите на предлог на Владата...