spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниГостивар: Се одржа конститутивната седница на Локалното младинско собрание

Гостивар: Се одржа конститутивната седница на Локалното младинско собрание

Во просториите на Младинскиот центар YCC во 11:00 часот се одржа конститутивната седница на Локалното младинско собрание.

Од редовите на Локалното младинско собрание беше избрана и изгласана комисија со три члена која е надлежна да го следи општиот процес на избор на членови на Локалниот младински совет.

На конститутивната седница на Локалното младинско собрание беа избрани претседавачот и уште двајца членови за Комисијата, додека мандатот на членовите на Локалното младинско собрание, вклучително и претседавачот, трае две години со право на реизбор.

Локалното младинско собрание на конститутивната седница донесе одлука за формирање на комисијата која до следниот состанок на Локалното младинско собрание треба да го подготви Деловникот за работа на Собранието.

За општина Гостивар, младите од градот и понатаму остануваат приоритет, додека Локалното младинско собрание ќе биде претставник на младите во општинските власти.

 

 

 

 

Извор: Општина Гостивар 

Прочитајте

Гази Баба: Постапка за утврдување на штета врз земјоделските култури како...

0
Ги информирамe граѓаните на Општина Гази Баба дека по разговор на градоначалникот Бобан Стефковски со Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Цветан Трипуновски започнуваме...