spot_img

Охрид: Ќе се доделуваат канти за отпад

ОпштиниОхрид: Ќе се доделуваат канти за отпад

Најчитано

Oпштина Охрид согласно Програмата за заштита на животна средина и природа  во оперативната 2023 година  ќе врши доделување на пластични канти од 120 литри за селекција на отпад на домаќинствата на територија на општина Охрид. Оваа година канти ќе добијат индивидуалните домаќинства од следните улици: „Марко Нестороски“, „Васил Главинов“ и “Крсте Мисирков“. Граѓаните ќе можат кантите да ги подигнат во просториите на Секторот за механизација при Ј.П.„Охридски Комуналец“ лоциран  на ул.„АСНОМ“  во период од  30.01.2023 до 28.02.2023 година, од 08.00  до 13.00  часот секој работен ден (од понеделник до петок) .

Граѓаните при подигнувањето на кантите треба да приложат лични документи за идентификација од кои ќе биде видлива адресата на живеење и сметка за собирање, транспортирање и депонирање на комунален отпад од Ј.П.„Охридски Комуналец“.

 

 

 

 

Извор: Општина Охрид

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе