spot_img
spot_img

Ѓорче Петров: Наставниците ја поминаа обуката по шах – се воведува догодина во наставен процес

ОпштиниЃорче Петров: Наставниците ја поминаа обуката по шах - се воведува догодина...

Најчитано

Дваесетина наставници од основните училишта во Општина Ѓорче Петров ја поминаа обуката по шах за ученици од прво и второ одделение којашто се одржа во просториите на училиштето “Јахја Кемал” во Скопје.

 

Од наредната учебна година учениците од прво и второ одделение ќе имаат можност да изучуваат шах во одделенската настава преку кој ќе го подобрат мисловниот развој и ќе можат подобро да резонираат при решавање на одредени проблеми и критичкото размислување.

Шахот е забавна игра и одличен начин да им се помогне на децата да ги развијат своите вештини. Со оваа иновативна иницијатива, создаваме посветла иднина за нашите деца и даваме пример за другите општини.

 

 

 

 

Извор: Општина Ѓорче Петров

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
[td_block_ad_box spot_img_horiz="content-horiz-center" media_size_image_height="1000" media_size_image_width="1000