spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниГази Баба: Стефковски на состанок со претставници на Светска Банка

Гази Баба: Стефковски на состанок со претставници на Светска Банка

Денес во посета на општина Гази Баба беа претставници на Светска Банка кои направија увид во состојбата на проектот за изградба на фекалнавакумска мрежа со ПСОВ во н.м. Јурумлери, а која се изгради со кредит од Светска Банка.

Градоначалникот Бобан Стефковски на состанокот ги презентираше сите информации од процесот на реализацијатана проектот и истакна дека со кредитот на Светска Банка се реализираше само една фаза одфекалната вакумска мрежа во зона 2 од н.м. Јурумлери и еден модул од ПСОВ за 1500 ЕЖ.

Со буџетски средства на општината се изгради фекалната вакумска мрежа во зона 3 од н.м Јурумлери,како и вакумската станица. Исто така во изминатиот период се изградија и околу 450 приклучоци за околу 500 домаќинства во општина Гази Баба.

Извор: Влада

Прочитајте

Гази Баба: Постапка за утврдување на штета врз земјоделските култури како...

0
Ги информирамe граѓаните на Општина Гази Баба дека по разговор на градоначалникот Бобан Стефковски со Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Цветан Трипуновски започнуваме...