spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниКарпош: Започна Пролетната дератизација

Карпош: Започна Пролетната дератизација

Општина Карпош денеска ја започна редовната пролетна дератизација на околу 5.000 шахти на своја територија. Како дел од рутинските активности за одржување на јавната хигиена, со процесот на дезинфекција, дезинсекција и дератизација беа опфатени сите основни училишта и детски градинки.

Локалната самоуправа ја презема оваа активност секоја година на пролет и есен, како превенција од штетните глодари и инсекти, во насока на одржување на здравата животна средина.

 

 

 

 

Извор: Општина Карпош 

Прочитајте